05 augusti 2012

9 månader


I onsdags blev vår skatt 9 månader. När jag ser honom bredvid nyfödda blir jag alltid lika förvånad över hur stor han ser ut. Och kan inte förstå att han också varit så liten en gång i tiden. Fast han är ju också bara en liten bebis än. Eller? För varje dag som går blir han mer och mer ett självständigt litet barn med stark vilja. Det är verkligen en upplevelse att få dela vardagen med honom. Se hur han utvecklas från dag till dag och växer upp till en egen individ. 

Vilgot kryper med en jäkla fart och de har han gjort det nästan i fyra månader nu.
Han ställer sig upp mot allt, går längst möbler och står själv utan stöd. 
Kan resa sig upp från sittande till stående själv utan stöd. Klättrar som en liten apa gör han.
Den 27 Juli tog han sina första små gulliga steg.
Och efter det kommer det något steg då och då. Men han är fortfarande lite feg, vill gärna ha något att hålla sig i.  Han har även börjat dansa till musik, han är såå himla söt 

 Sover mellan 20.00-21.00 till 07.00-08.00. Han sover lite olika tider om dagarna.
Men oftast sover han en sväng på förmiddagen och sen en stund på eftermiddagen. 

Använder nu storlek 80-86 på kläder. 

Han tycker fortfarande om all mat. Han äter oftast bara hemlagad mat. Kan bli någon barnmatsburk ibland. På morgonen äter han först en vällingflaska, sen till frukost får han gröt och macka. Till kvällen äter han gröt och en flaska välling när han ska sova. Mellanmål får han oftast en frukt. Men ibland får han yoghurt med bär.  

Vilgot använder mycket ljud. Men kan säga mamma, pappa, hej, nej, där, titta.

Han älskar att härmas. Han klappar händerna och gör man indianljud mot sin egen mun gör han det på sig själv. Säger man ett ljud gör han detsamma. Han kan även göra klick-ljud med tungan. Han tycker om att pussas, helst med sin egen spegelbild.

Vikt och längd vet jag inte, vi ska till BVC först när han är tio månader för läkarkontroll. Då kommer han vägas och mätas. 

Vår älskade skatt har en jäkla energi och ett gott humör. Även om han har en väldigt stark vilja. Som när han inte är nöjd med något slår han handen i borde, hoppar jämnfota eller lägger sig ner och dunkar skallen i golvet.

Ettårsdagen närmar sig med en jäkla fart. Försöker njuta så mycket som möjligt av det första året med Vilgot så mycket jag bara kan. För snart är det slut. Då nya äventyr börjar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar